A Nerd is Born …

18. oktober 1987 var en søndag. Og ikke en hvilken som helst søndag, men den søndag hvor et ganske særligt indslag i tv-avisen gjorde Dungeons & Dragons til noget alle danskere kendte. Som et farligt og satanisk spil!

Indslaget var baseret på rygter og påstande fra USA om sammenhængen mellem rollespil, mord og selvmord. Påstanden kan formentlig spores tilbage til et selvmord i 1982, som offerets mor mente skyldtes overdrevent brug af D&D. Hun grundlagde foreningen B.A.D.D (I kid you not) Bothered About D&D i 1983, men mange andre organisationer, især religiøse, sprang med på bølgen i en tid hvor bekymringen for tegneserier, heavy metal og anden ungdomskultur i forvejen var helt oppe på 11.

At Danmarks Radios hæderkronede søndagsnyhedsprogram med selveste Jørgen Poulsen som journalist kunne finde på at lave et langt sensationalistisk indslag baseret på disse udsagn er selvfølgelig dybt kritisabelt, men da jeg, som 15-årig rollespiller, blev ringet op og spurgt om jeg ville i fjernsynet, var der ikke tid til omtanke. Heller ikke selvom jeg lettere fejlagtigt var castet som live-rollespilsekspert, hvilket var lidt på kant med realiteterne.

Sandheden var, at vores rollespilsblad havde bragt et par artikler om Live Rollespil (som det hed dengang), men selvom jeg selv i virkeligheden tilhørte den magelige bordrollespils-art, fik løftet om tv-berømmelse mig til straks at trække på kontakter og gode venner og sammensætte noget, der for kameraerne i hvert fald kunne ligne en ægte live-rpg-gruppe.

Resultatet var fremragende komisk. De fleste af os var totale novicer med både våben og rustning med masser af skader og uheld til følge. Det var med andre ord godt tv, og da indslaget søndag aften 18. oktober 1987 løb over skærmen i de fleste danske husstande, var vi med et slag danmarkskendte som landets største tosser. Dagen efter blev Fantask bestormet af unge mennesker, der ville have fingre i dette farlige og sataniske spil!

And the rest is RPG history …

Rollespil kunne ikke have fået en større eksponering eller bedre reklame. Vi tog en for holdet, og det er med en spøjs og munter stolthed, at jeg hæver glasset og fejrer denne dags 30 års jubilæum!

Skriv en kommentar

Filed under Status

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.