Info (CV)

Merlin på Bogforum 2007
Merlin på Bogforum 2007

dt 1971 i San Francisco, Californien og opvokset i Danmark med en dansk mor og amerikansk far. I dag bor jeg i København med kone og fem børn.

Jeg har levet af at skrive siden 2001, i første omgang forskellige tekst-, koncept- og oversætteropgaver, men efterhånden med fokus på mine egne bøger. Min styrke ligger i de “fantastiske” genrer: Fantasy, Science Fiction og Horror. Anmeldere har sammenlignet mig med både Dennis Jürgensen og Bjarne Reuter – det er jeg ret godt tilfreds med!

At det netop var hér jeg fandt min hylde skyldes sikkert min baggrund i rollespil, og da jeg fik foden indenfor hos Egmont tog karrieren fart. Her skrev jeg i flere år bogudgaver af de store film fra Disney og Pixar, og senere var jeg med til at skrive idéoplægget til TV2’s julekalender, Jul i Valhal.

Efterhånden fyldte mine egne projekter mere og mere af min tid, især den enorme Taynikma-serie, som jeg har lavet sammen med forfatteren og tegneren Jan Kjær. Det er blevet til 18 bøger i en unik blanding af tegneserie og fantasybog solgt i over enhalv million eksemplarer på verdensplan.

I starten af 2008 købte Zentropa filmrettighederne til min bog Spøgelsesdetektiven, og manuskriptet skrev jeg i samarbejde med Philip LaZebnik, der har skrevet manuskripter for både Disney og Dreamworks. Det gav blod på tanden i forhold til film, og i 2010 kom jeg ind på Manuskriptlinjens Master Class ved Den Danske Filmskole.

En reading af en scene fra Arvesynden, skrevet på Manus Master Class. Medv. Lars Brygmann og Patricia Schumann. Instr. Jacob Bitsch.

Siden min afgang fra skolen har jeg delt min tid mellem bøger, film og dramatik – bla. Radiodrama for DR. Desuden holder jeg både foredrag og workshops og har undervist i manuskriptskrivning på Animationsskolen i Viborg.