Manuskript

Et udvalg af mit arbejde med film, teater og radio.

Se også: Merlin P. Mann på IMDb


MIAS MAGISKE VERDEN (2020)

TV-serie (24 x 7 min), 2D+3D animation. Skrevet sammen med Sanne Munk Jensen og produceret af Copenhagen Bombay og Moonbug Entertainment for Viaplay.

Følg med Mia og hendes venner Oskar og Tilde, ind i en magisk fantasiverden. Her finder de på kreative løsninger og lærer sig vigtige livslektier, som de kan bruge i den virkelige verden.


BARONERNE AF BOGOTÁ (2018)

Radiosatire for DR P3 Podcast. Skrevet m. Lasse Bjerrum, Sebastian Lund & Thomas Bjerregaard.

Et hæsblæsende, satirisk eventyr om de to unge venner, Lasse og Sebastian, der begiver sig på en lidt for begivenhedsrig rejse til Colombia. Drevet af en lys ide, der nok burde være blevet slukket med det samme, drager de mod Sydamerika for at lave “fairtrade narkohandel” under dække af at skulle finde Sebastians biologiske forældre, som efterlod ham på et børnehjem i Bogotá, da han var lille.


DE FRYGTEDE PIRATER (2018)

Teaterkoncert for børn for DR Musikariet. Komponist og idémand: Mathias Madsen Munch.

Her er der mulighed for at ombord på Drømmeskibet og møde den legendariske Kaptajn Aquarius. Efter mange år til havs, sætter kaptajnen kursen mod Bermuda-trekanten for at finde Drømmenes Skat. Der bliver bølgegang og skumsprøjt for skibet sejler for fuld musik. På den musikalske rejse må Drømmeskibet krydse utallige farer, og måske kan besætningen til sidst finde skatten helt nede på havets bund, så Kaptajnen kan blive Pirat over alle Pirater.


ULKEGADE (2017)

Podcastserie i 12 afsnit skrevet m/ Rasmus Kloster Bro (instr.) for DR Radiodrama. Musik: Louise Alenius

Klik og hør ULKEGADE

I en brydningstid, hvor syfilis spreder sig ud i det moderne gennembruds København, hvor kvindefrigørelsen og puritanismen kæmper om fremtidens mennesker. Midt i denne storm af tanker står tvillingeparret Esther og William fra det fine Østergade og det eneste sted, de kan finde plads til at kunne være sig selv, er en lille smøge rundt om hjørnet kaldet ’Ulkegade’. Her er livet frit. I ’Ulkegade’ er prostitutionen lovlig, og der er frihed til at udforske begær, fantasier og sig selv. På deres rejse danner tvillingerne meget nære bekendtskaber med flere af tidens prominente personligheder. Blandt andet en ung Herman Bang får en markant betydning for de unge søskende.


imagescaler.jpeg

KONGENS TOGT (2016)

Podcastserie i 8 afsnit, DR Radiodrama. Instr. Rasmus Kloster Bro.

Vikingen og stormanden Ødger er på togt i England, mens hans hustru Signe regerer og kæmper for at bevare magten hjemme på gården. Signe forsøger med al magt at manifestere sig overfor Ødgers elskerinde Beyla. Og da byens spåkone forudser Ødgers død, øjner Signe en mulighed for hævn og storhed. Beyla og hendes uægte søn Bjørn, som hun har med Ødger, må dø, så Signes søn Sune kan træde til og blive gårdens overhoved. Men ikke alt går som planlagt og snart flyder blodet.


imagescaler

MIGRANTEN (2016)

Radiodrama i 5 afsnit. Skrevet m/ Rasmus Kloster Bro (instr.) for DR Radiodrama

‘Migranten’ er en ‘mockumentary’-serie om et groft overfald. Om en afrikansk mand i koma, der måske er italiensk statsborger, måske er migrant uden rettigheder. Om et system, der har spillet fallit. Om en dansk mand, der i bedste mening gør mere skade end gavn. Historien er baseret på virkelige hændelser og blev i 2016 nomineret til en Prix Europa for bedste europæiske radiodrama.


Taynikma_1000x600.jpg

SKYGGENS VILJE (2015)

Teater/danseforestilling, Teater Vestvolden. Instr. Per Lundsgaard. Repremiere 2019!

Ene var kun et spædbarn, da hun mistede sin mor og far i krigen mellem lys og skygge. Hun måtte vokse op hos Solklanen og følge de regler, som mesteren havde opstillet for at beskytte hendes svage hjerte. Da hun en nat får at vide, at hun har en tvillingesøster, som bliver holdt slave af selveste Skyggekongen, bliver hun nødt til at gøre det, som hun aldrig før har gjort. Ene bryder reglerne. Men vil den magiske Taynikma give hende styrke nok i mødet med skyggens vilje?


Minus 65 en radiomonolog om Rane Willerslev

MINUS 65 (2015)

Radiomonolog for DR Radiodrama. Instr. Kræsten Kusk.

En monolog om at være fanget i den sibiriske ødemark i 65 graders kulde.

Baseret på den virkelige histoire om antropologen Rane Willerslev, der drager til Sibirien for at give pelsjægerne bedre handelsvilkår, men ender med at måtte flygte fra den russiske mafia og leve 6 måneder i en hytte i den iskolde ødemark. Rane skrev bogen På flugt i Sibirien om sin oplevelse, og jeg forsøgte i lang tid at få den filmatiseret. Mine samtaler med Rane blev i stedet til denne radiomonolog om frost, død, sex og billig vodka.


Projekt: Zarathustra

PROJEKT: ZARATHUSTRA (2013)

Radiodrama i 4 afsnit for DR Radiodrama. Instr. Anders Lundorph.

En fremtidsthriller om organkloning, massernes angst og supermennesker.

Efter at være blevet fyret fra sit indflydelsesrige job er det journalisten Alisa Roses hensigt at drosle ned og hellige sig den familie, hun hidtil ikke har haft tid til at skabe med sin kæreste Frederik. Men da hun får nys om medicinal-koncernen Atlas Groups forsøg med organkloning og udvikling af supermennesker, bliver hun alligevel trukket ind i en kamp, der kan koste hende langt mere end familien.


TAYNIKMA: LEGENDEN OM RAX (2012)

Animationsfilm, 22 min. / Zentropa RamBUk. Instr. Jan Kjær

dfi_20120116-093653-6

Rax tror, han hører til i den mægtige bjergklan, men klanen beskylder ham for at være tyv og jager ham på porten. Hjemløs og på flugt bliver Rax tilbudt at komme med i den lokale tyvebande. Nu må Rax vælge, hvad der er vigtigst: At være tro mod sig selv eller være en del af et fællesskab. “Tyv eller gadeunge … Du vælger selv!”.Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.